Wat een feest!

Wat een feest!

22 oktober was het de Dag van de Sousafoon. Een initiatief van ViJoS waarbij de sousafoons van WERELDKAMPIOEN DVS een workshop gaven aan alle geïnteresseerde souzen uit Nederland. En dat waren er genoeg. Inclusief de 5 sousafoons van DVS, stonden er 19 enthousiastelingen hun best te doen op de sous. En daar kwam me een gaaf geluid vanaf! Het was genieten voor de muziekliefhebber.

De dag begon met een rondje kennismaken. Er waren sousafoons van Vios Mijdrecht, Da Capo Lisse, Juliana Amersfoort, en Nardinc Naarden. Vanuit Nardinc waren er zelfs 4 afgevaardigden! En natuurlijk 3 deelnemers vanuit ViJoS zelf.

Daarna was het flink aan de bak voor de mannen. Vanaf de eerste noot was het genieten. Een ervaring om nooit te te vergeten. 2 uur lang brachten de sousafoons van DVS de deelnemende bassen de fijne kneepjes van het vak bij. Er werd onder andere gerepeteerd op het nummer dat later samen met ViJoS gespeeld ging worden.

Bij de dag van de sousafoon hoort natuurlijk koffie met…

De dag van de sousafoon werd afgesloten met een gezamenlijke nummer van alle sousafoons met ViJoS. Onder leiding van Christian de Jongh werd een gedeelte van de nieuwe show van ViJoS gespeeld. Dat klonk toch wel heel erg gaaf met zoveel bassen! Het aanwezige publiek kon dat ook zeer waarderen. Al met al was het een ontzettend toffe dag vol muziek en gezelligheid!

Bekijk hieronder een impressie van de dag