Show- & Marchingband Jong ViJoS

Home // Show- & Marchingband Jong ViJoS

Bij Jong ViJoS leer je samen met leeftijdsgenoten muziek maken. Hierbij staat, naast muziek, plezier centraal.

Vanaf 7 jaar kun je lid worden van ViJoS. Je bent dan lid van Jong ViJoS en krijgt twee keer per week les. Ons instructieteam leert je vol enthousiasme een instrument te bespelen. Uiteraard leer je ook alles over noten lezen en marcheren op muziek. Het belangrijkste is natuurlijk met veel plezier muziek maken met elkaar!

Wat ga je verder nog doen bij ViJoS? De repetities zijn gezellig, maar ook om te oefenen voor optredens zoals een wedstrijd, Koningsdag of de Avondvierdaagse. Maar ook het jaarconcert in theater Spant!.

Daarnaast organiseert ViJoS vele activiteiten voor de jeugd. Zo vieren we Sinterklaas en houden we een Jong ViJoS-weekend. Uiteraard speelt muziek hierbij altijd de hoofdrol.

Het repertoire van Jong ViJoS is gevarieerd en uiteraard passend bij de jeugd. Jong ViJoS speelt bijvoorbeeld marsmuziek, maar ook moderne popnummers zoals Seven Nation Army, Happy en Blinding Lights.

Ben je nieuwsgierig geworden? Wees welkom om te ervaren hoe de repetities er aan toe gaan!

Instructie Jong ViJoS

Dirigent: Kim Schimmel
Slagwerk: Niels Aué & Carsten van Latum
Fluiten: Linda van Leeuwen
Blazers: Kim Schimmel en Jessica Saras
Overgangersorkest: Martin Harmse
Overgangers slagwerk: Johan Bakker

Over ViJoS

Show- & Marchingband ViJoS is al bijna 60 jaar een bekend muzikaal gezicht bij diverse evenementen in en rond Bussum. Jong ViJoS is de jeugdband van ViJoS en bestaat uit leden van 7 tot en met 14 jaar. Na een gedegen muzikale opleiding, bestaande uit onder andere het leren lezen van noten, het bespelen van een instrument en marcheren, stromen de Jong ViJoSleden door naar de Show- & Marchingband. Naast de regelmatig terugkerende optredens in de buurt, zoals avondvierdaagsen en op Koningsdag, zijn beide bands ook in het concours- en taptoecircuit zeker geen onbekende.