Terugblik WMC-deelname Showband ViJoS

Terugblik WMC-deelname Showband ViJoS

Afgelopen zaterdag 15 juli behaalde de Showband een derde prijs, maar vooral een overwinning op zichzelf, op het Wereld Muziek Concours.

De Showband heeft maandenlang hard gewerkt voor hun deelname aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. Naast de reguliere repetities elke maandag en donderdag, werd er in maart een repetitieweekend gehouden, deed de Showband mee aan een try-out concours in Klundert en lieten zij hun show Generations op de taptoe van VIOS in Mijdrecht zien. Naar aanleiding van de jury-commentaren bij het try-out concours, waar de Showband een tweede prijs behaalde met 72.00 punten, werd er het een en ander aangepast aan de show. De repetities werden tijdens dit traject langzaamaan steeds intensiever en effectiever.

In de week voorafgaand aan de WMC-deelname werd de Showband onder andere verrast door een bezoek van de burgermeester van Gooise Meren. Hij sprak motiverende woorden om de Showband succes te wensen. Hij maakte duidelijk hoe belangrijk Drum- en Showband ViJoS is voor de Bussumse/Gooise Meren gemeenschap, hij gaf aan dat ViJoS er altijd is; zowel bij verdriet op bijvoorbeeld 4 mei als bij plezier tijdens bijvoorbeeld Koningsdag. Mooie woorden die wij enorm waarderen.

Daarnaast werden de laatste repetities bezocht door BussumsNieuws, de Gooi- en Eemlander, GooiTV en NH Nieuws (RTVNH).

Op vrijdag 14 juli vertrok de Showband naar Vijlen. Hier verbleven ze, samen met wat enthousiaste supporters, het gehele weekend in de mooie en gezellige accommodatie Paradijsvogels. Er werd nog een klein drankje gedaan, wat muziek geluisterd en gezellig gekletst. Uiteraard gingen de lichten redelijk vroeg uit, want de volgende dag moest er gepresteerd worden.

Op zaterdagochtend werd er nog een keer gerepeteerd waarna we vertrokken naar het Roda JC-stadion. Rond 11.30 uur was het dan eindelijk zo ver: met een dosis gezonde spanning en vooral energie liep de Showband het veld op, klaar voor onze deelname aan het Wereld Muziek Concours. De show werd goed ontvangen door het enthousiaste publiek en natuurlijk het grote aantal ViJoS-supporters. De Showband-leden staken al hun energie in dit moment, de tomeloze inzet was duidelijk aanwezig. Een minuut of 20 later kwam de Showband afgepeigerd het veld af. Het gevoel van ontlading en blijdschap zorgde voor de nodige emoties maar er overheerste een collectief gevoel van trots. De Showband had de beste versie van hun show Generations gelopen.

Omdat de Showband vroeg ingepland stond kregen wij de kans om een groot deel van het programma te zien. Er werd in de uren tussen het optreden en de finale uiteraard flink gespeculeerd over de mogelijke uitslag. Dat de Showband zichzelf had overwonnen stond sowieso vast, nu was het afwachten hoe de jury hierover dacht. Met de flinke veranderingen binnen de WMC-jurering was het lastig inschatten wat er zou gebeuren. Aan het einde van de middag verzamelden alle deelnemers van de zaterdag zich op het grote veld van het Parkstad Limburg Stadion om de uitslagen te ontvangen. De Showband ontving een derde prijs met 69.09 punten. Deze uitslag stond niet in verhouding tot het gevoel waarmee wij het veld afkwamen. In eerste instantie overheerste er een gevoel van teleurstelling, maar met de veranderingen binnen het WMC in het achterhoofd kunnen we het gelukkig relativeren en accepteren. Zoals een van onze supporters mooi zei: “Brons met een dikke zilveren rand”. En zo is het!

Touringcarchauffeur “Theo’tje” bracht ons weer veilig naar de accommodatie waar de Showband en hun supporters een gezellige avond stond te wachten. We genoten van een heerlijke BBQ, fijne gesprekken, de nodige drankjes en alles wat het verenigingsleven zo waardevol maakt. De volgende ochtend keerden we weer terug naar Bussum en konden we bijkomen van een mooi, gezellig en toch ook best heftig weekend.

Al met al kunnen we terugkijken op een traject waarin de Showband hard gewerkt heeft. Dit hebben ze afgelopen zaterdag laten zien tijdens hun optreden op het WMC. Het gevoel van trots is volledig terecht en daar kunnen we weer op verder bouwen. Nu gaat ViJoS eerst welverdiend genieten van de vakantie om weer opgeladen te beginnen aan het jubileumseizoen. Jazeker, ViJoS bestaat komend seizoen 60 jaar.

Wij willen alle betrokkenen enorm bedanken voor een geweldig WMC-weekend!
Nog een keer genieten van Generations?
Met dank aan Jeffrey voor maken van deze samen gevoegde registratie (WMC)
en de foto’s met dank aan Wilma van Breemen en Korpsmuziek

Leave a Reply

Your email address will not be published.